Al vanaf dat ik jong was, ben ik gek op vrachtwagens. Ik weet niet zo goed hoe oud ik precies was, maar ik weet het moment dat ik verliefd werd op deze wagens nog goed. Vanaf toen is het een grote stroom geweest aan speelgoed, ritjes meebedelen bij een oom, rijbewijzen halen, daadwerkelijk zelf eens rijden en uiteindelijk als chauffeur aan de slag! Om jullie eens wat dieper in de wereld van vrachtwagens te dompelen schrijf ik daar vandaag dus mijn blog over! Houd je vast want het wordt een wild ritje!

 

Waar mijn liefde voor vrachtwagens vandaan komt

Toen ik klein was was ik altijd de sukkel van de klas. Nooit voelde ik me stoer of cool genoeg. Als kind leed ik hier erg onder. Ik was stil en speelde vaak alleen. Totdat mijn oom me een keer meenam voor een ritje in zijn vrachtwagen. Ik torende hoog boven alle auto's uit, en reed in de grootste wagen op de weg. Dat deed zoveel voor mijn zelfvertrouwen! Ik realiseerde me op dat moment dat het niet uitmaakt als je niet overal goed in bent. Er is altijd wel iets waarmee jij boven anderen uitblinkt. Voor mij was het zitten in een vrachtwagen en letterlijk boven iedereen uittorenen het moment dat het voor me omsloeg. Ik wilde ook vrachtwagenchauffeur worden! Sindsien heb ik me erg verdiept in de wagens. Ook heb ik alles er aan gedaan om zo snel mogelijk echt vrachtwagenchauffeur te worden. Mijn ouders dachten eerst dat de gekte wel weer over zou waaien, maar hij is alleen maar sterker geworden over de jaren. En ik ben er trots op, ik heb een passie! Veel mensen kunnen dat niet zeggen. 

 

Wat voor soorten vrachtwagens zijn er?

Er zijn er ontzettend veel, en ze allemaal opnoemen is veel te saai! De meest voorkomende combinaties zijn (A) trekker + oplegger + middenas aanhanger, (B) trekker + oplegger + oplegger, (C) bakwagen + aanhangwagen, (D) bakwagen + dolly + oplegger, (E) bakwagen + middenas aanhangwagen + middenas aanhangwagen, (F) bakwagen + oplegger, en tot slot (G) bakwagen + middenas aahangwagens (3 assen). 

 

Wat zijn de regels rond het gebruik van vrachtwagens?

Er zijn ontzettend veel regels met betrekking tot het gebruik van vrachtwagens. De belangrijkste is misschien wel dat je voor elk type een correct rijbewijs nodig hebt. Hoe meer opleggers of welk soort oplegger kan heel anders rijden zijn. Het is erg belangrijk dat je hiervoor goed opgeleid bent. Daarnaast zijn de belangrijkste andere regels de hoogte van de wagen (om onder bruggen etc. te passen) en het gewicht (in NL maximaal 50 ton). 

 

Een eigen vrachtwagen scoor je bij trucks.nl

Als vrachtwagenfanaat is natuurlijk de ultieme droom om een eigen vrachtwagen te hebben. Deze is onlangs in vervulling gegaan! Omdat ik niet een bedrijf heb waarbij ik een vrachtwagen nodig heb heb ik hem puur voor vermaak en eigen gebruik gekocht. Deze vrachtwagen is al gebruikt, omdat een nieuwe onbetaalbaar is! Toch ben ik er echt ontzettend blij mee, dit is een jongensdroom die is uitgekomen! En dat allemaal dankzij trucks.nl!