De meest vreemde designs ter wereld

25-08-2017

Gewoon is maar gewoon, moeten de architecten van onderstaande gebouwen hebben gedacht. Een huis in de vorm van een theepot, slak of aardbei te gek voor woorden? Dat had je gedacht! Onderstaande foto’s bewijzen dat in architectuur alles mogelijk is, maar toegegeven, onze wenkbrauwen doet het ook fronsen! Bij het zien van deze ontwerpen denken wij vooral: doe maar gewoon, dat is al gek genoeg

 

Your cup of tea?

Dit theepothuis werd in 1922 in Wyoming gebouwd naar aanleiding van het Theepotschandaal. De entourage van de toenmalige president Harding was toen omgekocht om belangrijke contracten door te spelen naar bepaalde oliefirma’s. Dit ‘huisje’ deed jarenlang dienst als tankstation. Voor het Watergateschandaal was het Theepotschandaal het grootste uit de Amerikaanse politieke geschiedenis.

Dit theepothuis werd in 1922 in Wyoming gebouwd naar aanleiding van het Theepotschandaal.
Foto: Hebbes

Het Slakkenhuis

In Sofia in Bulgarije is dit huis een ware attractie. Deze kleurrijke slak wordt vaak bezocht door toeristen. Het is dan ook een van ’s werelds meest bizarre gebouwen. Het duurde maar liefst tien jaar om dit te bouwen en het bestaat uit vijf verdiepingen. Had je gedacht alles al gezien te hebben? Het kan nog meer bizar: binnenin staan er verwarmingsradiatoren in de vorm van een… kikker. Speciaal, dat is het minste wat je kan zeggen.

Het duurde maar liefst tien jaar om dit te bouwen en het bestaat uit vijf verdiepingen.
Foto: Pinterest

Strawberry roof

Een ijssalon met alleen aardbeismaak? Het winkeltje van een aardbeikweker? Niets is minder waar. Dit is eenvoudigweg een shopping-complex en restaurant voor kinderen in Tokyo. Misschien had de architect een obsessie voor aardbeien? Het blijft gissen naar de reden achter dit bizarre ontwerp, maar het is verzekerd Disney in real life! ‘Aan de rotonde naar rechts, ik werk in die aardbei op de hoek!’ Ach ja, het is eens wat anders… Toch?

Dit is eenvoudigweg een shopping-complex en restaurant voor kinderen in Tokyo.
Foto: Hebbes

Een orgel? Of toch een huis?

De Neverwas Haul in Californië is volledig gebouwd met gerecycleerd materiaal en is gebaseerd op de werken van de Franse schrijver Jules Verne. Je zou het haast niet geloven, maar dit mobiel orgel… ik bedoel, huis bestaat uit drie verdiepingen. Het werd in 2006 in Victoriaanse stijl gebouwd door Shannon O’ Hare. Zo Victoriaans waren we in die tijd nochtans al lang niet meer…

De Neverwas Haul in Californië is volledig gebouwd met gerecycleerd materiaal en is gebaseerd op de werken van de Franse schrijver Jules Verne.
Foto: Pinterest