Daarom wil jij een warmtepomp als airco

23-05-2018

Haast jij je in de zomer ook van airco naar airco? Je kent het wel: van de airco op het werk zo snel mogelijk in je auto met airco, gaan inkopen doen in een zalig koele winkel, om dan met tegenzin weer uit je heerlijk frisse auto te stappen en de deur van je bakoven… euh huis te openen. Maar waarom zou je thuis geen airco nemen? Een lucht/lucht warmtepomp bijvoorbeeld.

 

Cool, zo’n lucht/lucht warmtepomp

Wie airco zegt, zegt verkoeling. Ben je niks mee in de winter, zou je denken. Maar wie kiest voor een split airco, kiest eigenlijk ook voor een verwarmingssysteem. Hoe dat kan? Wel, split airco’s zijn lucht/lucht warmtepompen die bestaan uit een binnen- en een buitenunit. De binnenunit haalt de warmte uit de ruimte waar hij geplaatst is, terwijl de buitenunit, waar de motor zit, de warmte afvoert. Omgekeerd kan hetzelfde systeem ook je woning verwarmen in de winter. Zo geniet je dus het hele jaar door van een aangename kamertemperatuur!

Maar wie kiest voor een split airco, kiest eigenlijk ook voor een verwarmingssysteem.
Foto: Daikin

Pomp warmte in je renovatiewoning

Ga je renoveren en heeft je woning een centrale verwarming op elektriciteit, of -the horror- helemaal geen centraal verwarmingssysteem? Dan is een lucht/lucht warmtepomp wellicht een interessante optie. Als je kiest voor een multisplitsysteem, kan je namelijk verschillende binnenunits koppelen aan één buitenunit. Zo kan je in elke kamer apart de temperatuur regelen. Handig, toch? Bovendien is het goed voor je verbruik, want elektrische verwarming vreet natuurlijk energie.

Ga je renoveren en heeft je woning een centrale verwarming op elektriciteit, of -the horror- helemaal geen centraal verwarmingssysteem?
Foto: Daikin

Verkoeling voor je nieuwbouwwoning

Energieneutraal wonen is de nieuwe norm. De hoge isolatie-eisen zorgen er natuurlijk voor dat je de koude buiten houdt, maar omgekeerd kan er natuurlijk geen warme lucht ontsnappen. Wie niet oplet, krijgt zo een veel te warm huis. Gelukkig bieden lucht/lucht warmtepompen een oplossing: ze zorgen voor een optimaal evenwicht tussen temperatuur en luchtvochtigheid. Ze voldoen zelfs aan alle vereisten voor passiefwoningen en hebben een energierendement van A+++.

 
Energieneutraal wonen is de nieuwe norm.
Foto: Daikin

Het neusje van de zalm

Wie nog twijfelt of zo’n lucht/lucht warmtepomp wel in zijn interieur past, kunnen we geruststellen. Split airco’s zijn tegenwoordig lang niet meer de bulky, logge toestellen die ze ooit waren, integendeel. Ze zijn zelfs very stylish! Ze zijn namelijk steeds vaker beschikbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen en vooral de wandmodellen zijn zo compact dat ze opgaan in je interieur. Split airco’s zijn verder muisstil omdat de buitenunit nu eenmaal buitenshuis staat. Trouwens, de modernste lucht/lucht warmtepompen zijn zelfs bestuurbaar via smartphone of infrarode bediening!

Wie nog twijfelt of zo’n lucht/lucht warmtepomp wel in zijn interieur past, kunnen we geruststellen.
Foto: Daikin
Wil jij je woning het hele jaar op een aangename, stabiele temperatuur houden? Surf dan naar de website van Daikin en laat je inspireren door hun revolutionaire oplossingen voor klimaatregeling. Hun nieuwste lucht/lucht waterpomp, de Stylish, won zelfs de Good Design Award. Nog maar eens een reden om voor een lucht/lucht warmtepomp te kiezen. Laat die ventilator dit jaar dus maar op zolder staan!