Een waterverzachter? Da’s een must!

25-09-2017

Woon jij in een gebied met hard water? Dan heb jij last van kalkaanslag in de badkamer, moet je regelmatig je huishoudelijke toestellen ontkalken, en voelen je handdoeken na het wassen heel stijf aan. Maar wat als je een investering zou doen waardoor al deze problemen van de baan zouden zijn? Jawel, je leest het goed. Met een waterverzachter geniet jij binnenkort van zacht water. We overlopen even de voordelen van dit toestel.

 

 

Besparen op energiefactuur

Wanneer je in een omgeving woont met een hoog kalkgehalte in het leidingwater slibben de leidingen van je verwarmingssysteem geleidelijk aan dicht. Hierdoor zal er meer energie nodig zijn om warmte op te wekken waardoor het rendement van je verwarmingssysteem zal verlagen. Op een termijn van 5 à 10 jaar kan dit zelfs tot 20% dalen. What’s in it for me? Wel, met een waterontharder voorkom je dit probleem. Resultaat? Minder stookkosten!

Wanneer je in een omgeving woont met een hoog kalkgehalte in het leidingwater slibben de leidingen van je verwarmingssysteem geleidelijk aan dicht.

When we heal the earth, we heel ourselves

We mogen er geen doekjes meer om winden: er moet iets gedaan worden aan de opwarming van de aarde. Aangezien alle kleine beetjes helpen, kan je misschien starten met de aankoop van een waterverzachter. Wasmachines en vaatwassers hebben namelijk een beter rendement op kalkvrij water; iets wat een positieve invloed heeft op ons milieu. Kortom, de voordelen voor het milieu liggen in minder vervuiling, minder afval, en minder CO²-uitstoot!

Wasmachines en vaatwassers hebben namelijk een beter rendement op kalkvrij water; iets wat een positieve invloed heeft op ons milieu.

Poetsen?

De meest aangehaalde reden om een waterverzachter aan te kopen? Minder kalk. En minder kalk staat dan weer gelijk aan minder kalkaanslag. Als je even naar je badkraan kijkt, zie je dan ook witte vlekken? Of huiver je al bij het idee dat je deze week de badkamer moet poetsen? Nu niet meer! Want met een waterontharder hoef jij niet meer te schrobben: alle kranen behouden veel langer hun natuurlijke glans. Dag kapotte kranen, dag schoonmaakproblemen, dag kalk! ;-)

Want met een waterontharder hoef jij niet meer te schrobben: alle kranen behouden veel langer hun natuurlijke glans.

Beter voor huid & haar

Wist je dat de huid een natuurlijke beschermingslaag bevat? Het is deze laag die ervoor zorgt dat je huid soepel blijft en beschermd wordt tegen irritaties en ziekte. En ook je haar werkt op dezelfde manier. Wanneer je jezelf wast met hard water, gaan de kalkdeeltjes deze beschermingslaag wegschuren. No good! Als je daarentegen een waterverzachter gebruikt, blijft de natuurlijke laag aanwezig waardoor je huid zachter zal aanvoelen en je haar meer veerkracht zal krijgen. Bovendien bespaar je ook op shampoo, douchegel, en conditioner. PS Heb je regelmatig last van huiduitslag? Zacht water is dé oplossing. Daarom wordt in ziekenhuizen altijd een waterontharder geplaatst.

Als je daarentegen een waterverzachter gebruikt, blijft de natuurlijke laag aanwezig waardoor je huid zachter zal aanvoelen en je haar meer veerkracht zal krijgen.

Take advantage of an advantage

En als dat nog niet genoeg is, heeft een waterverzachter nog enkele voordelen. Zo gaan al je elektrische toestellen veel langer mee aangezien er minder kalk in het water zit. Daarnaast zal je zelf ook minder schoonmaakproducten moeten gebruiken, want die gaan veel sneller aan het schuimen in zacht water. En schuimen staat in dit geval voor reinigen. Nog wat extra benefits? Je koffie en thee zullen lekkerder zijn aangezien de smaken volledig tot hun recht komen. Last but not least: je handdoeken zullen niet meer aanvoelen als schuurpapier. Echt waar: de was wordt zachter!

Zo gaan al je elektrische toestellen veel langer mee aangezien er minder kalk in het water zit.
Geef maar toe, ondertussen wil jij natuurlijk zelf zo’n waterverzachter in huis. Je vraagt je misschien stiekem zelfs af waarom je er nog niet eerder eentje hebt aangeschaft. En that’s where we come in, want door mee te doen aan de groepsaankoop voor waterverzachters kan jij tot €200 korting krijgen. Waar wacht je nog op? Inschrijven maar!