Must see: daken met een wauw-factor

16-10-2017

Heb jij ook altijd gedroomd van een apart dak met een grote wauw-factor? Dan moet je beslist deze voorbeelden eens bekijken. Deze huizen met atypische daken doen je wegdromen naar jouw volgende villa. Oké, we geven toe dat ze niet weggelegd zijn voor doorsneeverdieners, maar dromen kan geen kwaad, toch? :-)

 

 

Uitkijken naar de sterrenhemel

Dit is beslist één van de meest originele daken die wij ooit zagen. Als je een hellend dak hebt en een bijgebouw met een plat dak dat je kan ombuigen naar een dakterras, dan zou je je dak van een deur kunnen voorzien zodat je van de zolderruimte naar je dakterras kan wandelen. Maar nog veel aparter is het om de hellende wand van je dak uit glas te laten optrekken. Zeker wanneer je de ramen ook nog eens kan kantelen en zo de perfecte industriële werkplek onder de sterrenhemel creëert. Magnifiek!

Als je een hellend dak hebt en een bijgebouw met een plat dak dat je kan ombuigen naar een dakterras, dan zou je je dak van een deur kunnen voorzien zodat je van de zolderruimte naar je dakterras kan wandelen.
Foto: Pinterest

Cocoonen onder een open zadeldak

Iets in ons zegt dat deze sublieme constructie is uitgewerkt door een architect. Deze villa toont aan dat out of the box denken loont om tot een geslaagd en origineel ontwerp te komen. Het straatbeeld staat bol van de traditionele zadeldaken, maar meestal zien we die niet als open gewelf en terrasoverkapping. Wauw in het kwadraat!

 
Het straatbeeld staat bol van de traditionele zadeldaken, maar meestal zien we die niet als open gewelf en terrasoverkapping.
Foto: Pinterest

Genieten van landelijk futurisme

Deze woning combineert een modern, industrieel ontwerp met landelijke toetsen. Het geheel doet wat futuristisch aan. Deze afbeelding bewijst dat niet alleen daken uit atypische materialen voor een wauw-effect zorgen, maar dat je ook al eens mag experimenteren met apartere vormen voor een majestueus effect. Goede punten scoren op architecturaal vlak, dat doe je met een puntdak! :-)

Deze woning combineert een modern, industrieel ontwerp met landelijke toetsen. Het geheel doet wat futuristisch aan.
Foto: Maasarchitecten

Gezellige multi-levelwoning

Ook met platte daken kan je bijzondere dingen doen; kijk maar naar het design van onderstaande villa. Zeker wanneer je met niveauverschillen werkt in het architecturaal ontwerp van je woning, is zo’n plat dak eenvoudigweg betoverend. Geef toe: een eenvoudig plat dak was nog nooit zo bijzonder!

 
Ook met platte daken kan je bijzondere dingen doen; kijk maar naar het design van onderstaande villa.
Foto: Tumblr

Impressionant design

De meeste Belgen kiezen ervoor om hun dak te bekleden met één materiaalsoort. Toch geeft het een uniek effect wanneer je je dakbedekking uit meerdere materialen laat bestaan. Bij deze villa werden stro en aluminium gecombineerd, en dat draagt bij tot de magische uitstraling van deze woonst. Helemaal bijzonder wordt het wanneer je de dakbedekking ook laat doorlopen langs de zijwanden van je huis. Perfectie schuilt in de details!

Bij deze villa werden stro en aluminium gecombineerd, en dat draagt bij tot de magische uitstraling van deze woonst.
Foto: Pinterest

Hebben deze woningen met hun atypische daken jou ook geïnspireerd? Ga dan eens lekker uit je dak en leg je oor eens te luister bij Mulkers Gebr. nv zij zijn expert in renovatie en herstelling van daken en gaan helemaal uit hun dak als ze jouw dakwerken mogen uitvoeren!