Dit wist je niet over de veranda

18-10-2017

Waarschijnlijk heb jij wel enkele vrienden en familieleden die vol lof spreken over hun veranda, maar toch weet je eigenlijk niet waarom. Wat is er nu zo speciaal aan deze ruimte? En waarom beslissen zoveel Belgen uiteindelijk om een veranda te laten bouwen? We vatten het graag voor je samen!

 

Sunshine after the rain

Hou je van de zon? Als je net luidkeels ‘JA’ geantwoord hebt, behoor je tot het merendeel van de Belgische bevolking. Toch zijn er maar weinig dagen waarop we van het zonnetje kunnen genieten, want zelfs als ze schijnt, is het niet noodzakelijk warm genoeg om in bikini of zwemshort rond te lopen. Maar hey, met een veranda kan je AL-TIJD van de zon genieten. Jaja, zowel in de zomer als in de winter, want een klein beetje zon is meer dan genoeg om je veranda een aangename temperatuur te geven. Onze tip? Laat je veranda in een zuidelijke richting plaatsen. Zo profiteer jij en je woning voor de volle 100% van het zonlicht.

En waarom beslissen zoveel Belgen uiteindelijk om een veranda te laten bouwen?
Foto: Suntec

Haal buiten naar binnen

Stel je voor: je hebt een prachtige tuin, maar door het Belgische weer kan je er maar een beperkte periode van genieten. STOP. Een veranda brengt buiten naar binnen en omgekeerd. Deze kamer werkt als het verlengde van de tuin waardoor deze meer betrokken wordt bij je huis. In de zomer kan je de schuiframen gewoon openen waardoor de buitenlucht naar binnen kan komen. En in de winter? Dan hou je natuurlijk de deuren toe, maar kan je toch nog van je tuin genieten zonder kou te moeten lijden. En jaja, een goed geïntegreerde veranda voldoet aan de energienormen. No worries!

Maar hey, met een veranda kan je AL-TIJD van de zon genieten.
Foto: Suntec

Bouwen bouwen bouwen

Is je woning wat te klein en heb je meer ruimte nodig? Hallo veranda! Meestal is een veranda trouwens vergunningsvrij te bouwen. Het enige wat je moet doen? Het melden. Bovendien is zo’n veranda erg snel gebouwd. Het duurt maar een paar dagen vooraleer je van je nieuwe ‘kamer’ kunt genieten. Verschillende stijlen of materialen? Geen probleem! De mogelijkheden zijn erg uiteenlopend. Wist je dat je er zelfs een zwembad of een jacuzzi kunt plaatsen?!

Bovendien is zo’n veranda erg snel gebouwd.
Foto: Suntec

Volwaardige woonruimte

And we saved the best for last: een veranda kan je gebruiken als volwaardige woonruimte. De kinderen kunnen er naar hartenlust spelen of knutselen, jij kan er tot rust komen door een boek te lezen, je kan er zelfs een feestje organiseren, en je man (of hey jij zelf) kunnen buiten, maar toch binnen naar de voetbal kijken tijdens het EK of WK! Je kan het niet gek genoeg bedenken, of je kan het doen in de veranda. Muziek luisteren? Yes! Planten plaatsen? Zeker. 1-2-6: geen stress!

Jaja, zowel in de zomer als in de winter, want een klein beetje zon is meer dan genoeg om je veranda een aangename temperatuur te geven.
Foto: Suntec
Zeg neen tegen plaatsgebrek en ja tegen een veranda! Bovendien investeer je in de perfecte plaats om feestjes te organiseren. Goed, toch?! ;-) En we zouden onze naam niet waarmaken als we het je niet gemakkelijker zouden maken: bij Suntec in Rotselaar ben je op de juiste plek voor de veranda van je dromen.