Zou jij graag een verkeersregelaar willen worden? Maar wil jij je eerst graag nog inlezen? In deze blog gaan we dieper in op het beroep van de verkeersregelaar. 

 

Wat is een verkeersregelaar? 

Een verkeersregelaar leidt het verkeer in goede banen. Door bepaalde armbewegingen te maken geeft hij of zij richting aan het verkeer. Een verkeersregelaar is nodig wanneer stoplichten niet werken, er werkzaamheden zijn aan de weg of bijvoorbeeld bij een groot evenement. De aanwijzingen van de verkeersregelaar gaat altijd boven stoplichten of borden. Een verkeersregelaar moet door het verkeer opgevolgd worden. De politie controleert het werk van hen. 

 

Werktijden van de verkeersregelaar 

Een verkeersregelaar heeft niet een vast ritme waarin hij werkt. De werktijden zijn zeer afwisselend en ook de locatie verschilt per keer. Een voordeel van verkeersregelaar zijn is dat je altijd lekker in de buitenlucht bent. Dus wanneer je overdag gepland wordt kun je alle zonnestraaltjes meepakken. Het heeft natuurlijk ook de keerzijde want ook bij regen of ‘s nachts sta je buiten. Mocht je gaan solliciteren voor verkeersleider dan kun je aangeven dat je liever niet ‘s nachts werkt als je dat wenst. Door ‘s nachts te werken verdien je wel meer doordat je een vergoeding hiervoor ontvangt. 

 

Wat verdien ik als verkeersregelaar? 

Het aantal uren dat een verkeersregelaar maakt variëren sterk. Daarom is het inkomen ook erg wisselend. Een beroepsverkeersregelaar kan voor een 36 urige werkweek rekenen op €1500 per maand. Dit salaris is een gemiddelde. 

 

Opleiding voor verkeersregelaar 

Een verkeersregelaar zijn kan uiteraard niet zomaar. Hiervoor heb je een opleiding nodig. Deze opleiding wordt gegeven in de vorm van een cursus die een aantal dagen duurt. Hier leer je over de wet- en regelgeving, het geven van opdrachten aan het verkeer en het omgaan met agressie en veiligheid. Helaas komt het steeds vaker voor dat verkeersdeelnemers agressief worden naar de verkeersregelaars toe. 

 

Competenties verkeersregelaar 

Ben jij benieuwd of je geschikt bent om het beroep van de verkeersregelaar uit te oefenen? Een verkeersregelaar heeft inzicht in de omgeving en sociabiliteit. Een goede verkeersregelaar kan snel en de juiste beslissingen nemen. Het is dus belangrijk dat je beschikt over de competentie: besluitvaardig. Ook blinkt een verkeersregelaar uit in conflicten beheersen. De persoonlijkheid van een verkeersregelaar moet erg geduldig zijn. Omdat dit beroep vaak te maken krijgt met agressiviteit probeert hij dit zo vredig mogelijk op te lossen. Hij neemt hier de rol in van de bemiddelaar. 

 

Lijkt deze baan jou wel wat? Schrijf je dan online in!