De kracht van een wit interieur

11-08-2017

Het is een fabeltje dat je met een volledig wit interieur een sfeer in huis haalt die kil en koel aanvoelt. Ook met een witte inrichting kan je jouw woning een warme uitstraling bezorgen. Wij geven de juiste tips zodat jouw wit interieur het best tot zijn recht komt!

 

Warme wittinten

Vooreerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende wittinten bestaan. Om te vermijden dat je huiskamer de look and feel van een ziekenhuiskamer krijgt, is het cruciaal om de juiste tint te kiezen voor je muren. Onder sommige wittinten zit namelijk een gele of rode ondertoon; het zijn deze warme varianten die je moet hebben. Vermijd het best wittinten met een blauwe of groene ondertoon, want deze ogen een pak koeler. Ook kan je verschillende wittinten met elkaar combineren.

 
Om te vermijden dat je huiskamer de look and feel van een ziekenhuiskamer krijgt, is het cruciaal om de juiste tint te kiezen voor je muren.
Foto: Pinterest

Combineer met hout en wol

Wanneer je je volledige woning een witte inrichting bezorgt, doe je er goed aan om het geheel te breken met de juiste accessoires. Drapeer wollen plaids over je zetels en kies voor houten vloeren. Bij een wit interieur moet je durven experimenteren met vormen, materialen en texturen om een persoonlijke toets te geven aan je woning. Marmer, leder en metaal als accessoires zijn ideaal om het wit te breken.

 
Drapeer wollen plaids over je zetels en kies voor houten vloeren. Bij een wit interieur moet je durven experimenteren met vormen, materialen en texturen om een persoonlijke toets te geven aan je woning.
Foto: Scandinavian Home Staging

Opvallende designmeubelen

Een voordeel: met een wit interieur kan je bijna alles probleemloos combineren. Het is juist mooi als je in een wit interieur persoonlijke accenten legt door bijvoorbeeld een muur met foto’s, vakantiesouvenirs of je favoriete designstukken. Deze personal touch zal het wit interieur nog meer karakter geven. Meubelen of accessoires met kleurrijke, opvallende prints passen perfect in een wit interieur.

 
Het is juist mooi als je in een wit interieur persoonlijke accenten legt door bijvoorbeeld een muur met foto’s, vakantiesouvenirs of je favoriete designstukken.
Foto: HomeDeco

Veel daglicht

Wie voor een wit interieur gaat, zorgt er het best voor dat er voldoende natuurlijke lichtinval is. Denk aan hoge ramen. Als je namelijk teveel lichtbronnen moet inschakelen, dan loop je het risico dat je witte ruimtes een gele schijn krijgen en dat effect is niet wat je in gedachten had. Een wit, fris interieur gaat idealiter hand in hand met veel daglicht. Zo komt het wit het best tot zijn recht!

 
Wie voor een wit interieur gaat, zorgt er het best voor dat er voldoende natuurlijke lichtinval is.
Foto: D Pages