5x waarom wonen in een appartement top is

11-03-2018
Wist je dat één op drie Belgen in een appartement woont? En geloof ons: het zullen er de komende jaren alleen nog maar meer worden. Vaak dromen mensen van een eigen woning, maar als puntje bij paaltje komt, opteren ze toch voor een appartement. Waarom is dat nu eigenlijk? Wel, wij geven je alvast 5 redenen waarom wonen in een appartement echt top is!

 

Prijsverschil

Allereerst staan we even stil bij het prijsverschil. Hoewel een goed gelegen appartement in een stad soms duurder kan zijn dan een huis op het platteland, heb je bij appartementen natuurlijk andere financiële voordelen. Ja, je zou het haast niet geloven, maar vaak zijn huizen goedkoper dan appartementen. Toch liggen de onderhoudskosten voor een appartement doorgaans veel lager dan die van een huis. Heel vaak komt dit doordat ze verdeeld worden onder de verschillende eigenaars. Daarnaast zal je ook op je energiekosten besparen aangezien de naastgelegen appartementen zorgen voor een laag isolatie. Dankzij de warmte van je buren moet jij dus je verwarming minder hoog zetten! ;-)

Hoewel een goed gelegen appartement in een stad soms duurder kan zijn dan een huis op het platteland, heb je bij appartementen natuurlijk andere financiële voordelen.

Minder onderhoudswerk

Doordat je een maandelijkse onderhoudsbijdrage betaalt, zal je zelf minder werk hebben. De gemeenschappelijke ruimtes worden proper gehouden. Je zal dus niet moeten vrezen dat je bezoek raar opkijkt omdat je de gang nog niet gepoetst hebt. Daarnaast heb je in een appartement normaal geen tuinwerk, dus jij kan in je vrije tijd andere dingen ondernemen dan snoeien of onkruid wieden.

De gemeenschappelijke ruimtes worden proper gehouden.

Weg met trappen

Je zou het haast niet geloven, maar voor mensen die minder goed te been zijn, is een appartement vaak een betere optie dan een huis. Alle kamers bevinden zich namelijk op dezelfde verdieping. Even snel van je slaapkamer naar de badkamer? Geen probleem! In de meeste appartementsgebouwen is trouwens een lift voorzien. En hey, voor het gebruik van die lift betaal je ook! Forceer je beentjes dus niet al te veel meer na een lange en zware werkdag.

Je zou het haast niet geloven, maar voor mensen die minder goed te been zijn, is een appartement vaak een betere optie dan een huis.

Safety first

Feit: in appartementen wordt er minder vaak ingebroken dan in huizen. Meestal zijn er verschillende toegangspunten die elk apart op een andere manier geopend moeten worden. Dit feit alleen maakt het voor potentiële inbrekers moeilijker om hun slag te slaan. Daarnaast wonen je buren vlakbij waardoor niemand ongemerkt met waardevolle spullen naar buiten zal kunnen wandelen. Sociale controle? Yes, please! PS Niemand zegt dat je buren geen goede vrienden kunnen worden!

Feit: in appartementen wordt er minder vaak ingebroken dan in huizen.

Extra luxe

En laatst maar zeker niet vergeten: in appartementsgebouwen heb je vaak extra voorzieningen die je in een huis niet hebt. Met een beetje geluk heeft jouw gebouw wel een inbegrepen fitness of een mooi dakterras. Bovendien zal je wagen ook een stuk veiliger geparkeerd kunnen worden aangezien de garage of parkeerruimte bij appartementen alleen toegankelijk is voor bewoners. Alweer een extra veiligheidsvoorziening tegen inbrekers! Win-win.

En laatst maar zeker niet vergeten: in appartementsgebouwen heb je vaak extra voorzieningen die je in een huis niet hebt.
Nu jij alle voordelen van het wonen in een appartement kent, kan je waarschijnlijk niet meer wachten om te verhuizen. Nu alleen nog een appartement vinden waar jij je thuis van kan maken. Psstt… Bouwbedrijf Ivo Frans uit Mol plaatst regelmatig appartementsgebouwen in alle stijlen. Je vindt er vast het appartement van je dromen. Neem voor meer informatie dus zeker contact met hen op!