Verhoog je wooncomfort met isolatie

08-02-2018

Wist jij al dat je je wooncomfort aanzienlijk kan verhogen door je woning te voorzien van een degelijke isolatie? Denk maar aan het beperken van geluidshinder met een goede akoestische isolatie, of het verlagen van je energiefactuur met thermische of luchtdichte isolatie. Wij zetten enkele belangrijke vormen van isolatie voor jou op een rijtje en laten je zien hoe ze kunnen bijdragen aan jouw levenskwaliteit!

 

Akoestische isolatie

Woon jij in een appartementencomplex en ondervind je wel eens geluidshinder van buren of bezoekers? Dan is dat euvel vrij eenvoudig verholpen door je muren, plafonds en/of vloeren van akoestische isolatie te voorzien. Op die manier ben je veel minder onderhevig aan geluidsoverlast. En dat zal je ten goede komen, want een slechte akoestiek heeft een invloed op je gemoedstoestand, stresspeil en productiviteit.

Woon jij in een appartementencomplex en ondervind je wel eens geluidshinder van buren of bezoekers?

Thermische isolatie

Wil jij kosten besparen op jouw energiefactuur? Overweeg dan eens om je woning of appartement thermisch te isoleren. Een degelijke warmte-isolatie genereert een aangenaam binnenklimaat in je woonst. Wanneer de verwarming op volle toeren draait tijdens koude wintermaanden zorgt thermische isolatie ervoor dat de warmte niet ontsnapt. Bovendien voorkomt thermische isolatie dat je woning tijdens hete zomermaanden in een saunacomplex verandert. Warmte-isolatie levert je dus het ganse jaar door voordelen op!

Wil jij kosten besparen op jouw energiefactuur?

Luchtdicht isoleren

Om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden en je levenskwaliteit zo hoog mogelijk, moet je naast isolatie ook aandacht schenken aan de luchtdichtheid van je woning. Je kan je woonst voorzien van degelijke isolatie, maar als je kieren, spleten en doorgangen van leidingen niet luchtdicht maakt, zal er alsnog kostbare warmte verloren gaan. Daarom is het van belang om de isolatie in je woonst luchtdicht af te werken. Zo kan je het rendement van je verwarming aanzienlijk verhogen!

Om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden en je levenskwaliteit zo hoog mogelijk, moet je naast isolatie ook aandacht schenken aan de luchtdichtheid van je woning.

Dakisolatie

Wanneer het dak van je woonst niet voldoende geïsoleerd is, zal een deel van de kostbare warmte in je woning langs daar zijn weg naar buiten vinden. Met een goede dakisolatie beperk je energieverlies via het dak en zal je dus efficiënter kunnen verwarmen. Dat heeft niet alleen een ecologisch voordeel, maar het levert je ook een lagere energiefactuur op. Een degelijke isolatie is dus niet alleen een cadeau voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Wanneer het dak van je woonst niet voldoende geïsoleerd is, zal een deel van de kostbare warmte in je woning langs daar zijn weg naar buiten vinden.
Wil jij ook heel wat stookkosten besparen, het milieu een handje helpen en tegelijkertijd investeren in hoog wooncomfort? Overweeg dan zeker de installatie van een goede isolatie in je woonst. Krebo is expert in isolatiewerken en levert graag een bijdrage aan het milieu én aan jouw wooncomfort!