De multifunctionaliteit van de zolder

08-09-2017

Hoe ligt jouw zolder erbij? Een beetje rommelig en misschien zelfs vol dozen (en spinnen)? In de meeste gevallen dient de zolderkamer om spullen te stockeren die je nergens anders kwijt kunt. Maar wist je al dat de zolder een perfecte plek is om een extra leefruimte in te richten? Van een slaapkamer tot een kinderkamer, de zolder is echt multifunctioneel!

 

Dream big little one

Om ervoor te zorgen dat je niet elke dag het speelgoed van de kinderen moet opruimen, kan je de zolder inrichten als kinderkamer. Wil je liever dat ze beneden slapen? Geen enkel probleem, op de zolder kunnen ze creatief aan de slag. Zo kan je de muur bedekken met krijtbordfolie waarop zij de mooiste krijtkunstwerkjes kunnen maken. Of je hangt gewoon een schommel aan het plafond… Goed voor uren speelplezier, ook als het slecht weer is!

Om ervoor te zorgen dat je niet elke dag het speelgoed van de kinderen moet opruimen, kan je de zolder inrichten als kinderkamer.

Life’s a hobby

Geen kinderen gepland in de nabije toekomst? Dan kan je de zolder perfect inrichten als hobby- of speelkamer: een man cave voor de mannen of een she shed voor de vrouwen! De zolderkamer is dan ook de ideale plek om een tv met spelconsoles, en zelfs een pooltafel, te plaatsen. Zorg er wel voor dat je vloer stevig genoeg is om dit gewicht te dragen. Vanaf nu spendeer je geen tijd meer op het gelijkvloers; lang leve de zolder!

De zolderkamer is dan ook de ideale plek om een tv met spelconsoles, en zelfs een pooltafel, te plaatsen.

Sweet dreams

Bij het indelen van de woning wordt de zolderkamer vaak vergeten. Toch is het de ideale plaats om je master bedroom in te richten. Tip: Zorg voor voldoende licht in de kamer en ga niet over één nacht ijs met de inrichting ervan. Zo moet je rekening houden met de plaatsing en de vorming van het dak, maar ook met isolatie. Je wil in de zomer toch geen privé-sauna op je kamer?

Bij het indelen van de woning wordt de zolderkamer vaak vergeten. Toch is het de ideale plaats om je master bedroom in te richten.

Bathe away your troubles with bubbles

Een badkamer op zolder? Jawel, het kan! Helaas vraagt dit wel wat meer werk dan de vorige kamers die al de revue gepasseerd zijn. Je moet namelijk rekening houden met de hoogte van de ruimte omdat je een douche of een badkamermeubel moet kunnen plaatsen. Zorg er ook voor dat je vloer sterk genoeg is, en dat je de aan- en afvoer van water kunt regelen. Er moet namelijk wel genoeg druk op het water zitten! ;-)

Een badkamer op zolder?

Dress to impress

And for the ladies: waarom richt je de zolderkamer niet gewoon in als dressing? Met open kasten kan je al je schoenen tentoon stellen waardoor jij meteen kan zien welke schoenen perfect bij je outfit van de dag passen. Een spiegel is trouwens een echte must, want geef toe, je moet jezelf toch eventjes kunnen bewonderen zeker. En met een ingebouwd bankstel of een sofa erbij kan je rusten als je moe bent van het uit- en aankleden! ;-)

Waarom richt je de zolderkamer niet gewoon in als dressing?

Work hard and make it happen

And last but not least: je kan de zolder verbouwen tot werk- of studeerkamer. Wist je al dat dit een bijzonder populaire optie is? Bij een bureau op zolder hou je best rekening met de lichtinval. Plaats je bureautafel strategisch zodat je het natuurlijke licht kunt meepikken. Onze tip? Plaats niet te veel extra decoratie, want dit zorgt alleen maar voor afleiding. En ja, je kan zelfs een functionerend kantoor leiden op zolder. Echt waar!

Plaats niet te veel extra decoratie, want dit zorgt alleen maar voor afleiding.
Ben jij overtuigd van de multifunctionaliteit van de zolder? Perfect! Dan kan je nu zelf aan de slag met het ontwerpen van de jouwe. Het enige wat je nog nodig hebt, is een partner in crime. Bij Renov Design BVBA in Herent steken ze regelmatig de handen uit de mouwen om bestaande zolderkamers her in te richten. Van a perfect match gesproken!