Zo geef je de perfecte zomerbarbecue

01-04-2018

Beeld je in: de zon op je gezicht, je beste vrienden met een aperitief verzameld in de tuin, heerlijke hapjes en smeulend vlees op de gasbarbecue… Niets bezorgt je een zaliger buitengevoel dan barbecueën, toch?! Samen buiten koken is niet alleen ontspannend, maar het brengt mensen ook dichter bij elkaar. Loop jij al warm om het perfecte barbecuefestijn te geven voor je geliefden? Bingo: met onze tips is dat zo gebakken!

 

The perfect equipment…

Of je nu je gasten wil verwennen met een zalmpapillot op de grill, een gemarineerde steak of gekruide aubergines gedrenkt in olijfolie, de perfecte smaak begint altijd bij het perfecte materiaal. De ultieme barbecuebeleving creëer je dan ook met een degelijke gasbarbecue, die je eventueel kan ‘opsmukken’ met stukjes smeulend hout. Er bestaan zelfs stijlvolle, compacte gasflessen die licht zijn in gewicht en makkelijk verplaatsbaar. Extra tip: installeer een terrasverwarmer, zodat je vrienden niet verkleumen wanneer het ’s avonds afkoelt!

Beeld je in: de zon op je gezicht, je beste vrienden met een aperitief verzameld in de tuin, heerlijke hapjes en smeulend vlees op de gasbarbecue.
Foto: Antargaz

Je kookkunsten etaleren

Als je een barbecue in stijl wil geven voor je familie en beste vrienden, dan neem je uiteraard geen genoegen met half werk. Ga voor ongekende smaaksensaties, experimenteer met creatieve recepten, uiteraard steeds vergezeld van een verfrissend biertje of de perfecte zomercocktail, en etaleer je kunsten als grillmeester aan al wie je lief is. Geen culinair wonder? Bij de Weber Grill Academy krijg je de fijne kneepjes van het betere barbecueën zo onder de knie: zo tover je in een mum van tijd een ongeëvenaarde steak op tafel en word je de perfecte barbecuegastheer!

Als je een barbecue in stijl wil geven voor je familie en beste vrienden, dan neem je uiteraard geen genoegen met half werk.

Een ontspannen gastheer… is er twee waard.

Dé nachtmerrie van iedere barbecuegast (en gastheer)? Zwartgeblakerde biefstukken! Maar geen paniek, met een elektrische thermometer haal jij moeiteloos het vlees van de grill op het moment dat de juiste cuisson bereikt is. Het enige wat je moet doen, is het ledlichtje in de gaten houden dat gaat knipperen wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt. Even laten rusten en klaar om te serveren! Met zo’n SteakChamp sta jij binnenkort ontspannen te bakken en te braden, en kan je tenminste genieten van het aangenaam gezelschap…

Met een elektrische thermometer haal jij moeiteloos het vlees van de grill op het moment dat de juiste cuisson bereikt is.
Foto: Antargaz

Rain on your parade?

Oh no, de datum is al een hele tijd geleden geprikt, alle gasten zijn uitgenodigd en hebben inmiddels hun komst bevestigd, en er wordt regen verwacht! Geen paniek: die slechte weervoorspelling hoeft niet als een donderwolk boven jouw tuinfeest te hangen. Er bestaan namelijk waterdichte en hittebestendige barbecueparasols met een handig gereedschapsrek die een ruime overkapping bieden om zorgeloos onder te grillen. Don’t let anything ruin your parade!

Er bestaan waterdichte en hittebestendige barbecueparasols met een handig gereedschapsrek die een ruime overkapping bieden om zorgeloos onder te grillen.
Kan jij niet langer wachten om het perfecte barbecuefestijn te organiseren voor je geliefden? Groot gelijk, want dat levert vaak memorabele momenten op! Heb je nog een gasfles nodig voor de barbecue of de terrasverwarmer? Ga dan eens langs bij Antargaz, dé gasspecialist bij uitstek. Alle magische momenten beginnen nu eenmaal rond een goede fles!