De voordelen van zonnepanelen

11-10-2017

Loop jij ook te puffen op hete zomerdagen? Heb je er al eens aan gedacht dat die warmte je ook voordelen kan opleveren? Voor je huis bijvoorbeeld. Als je zonnepanelen plaatst, kan je daar aanzienlijk je voordeel mee doen op je energiefactuur!

 

Sun… is money

Het allergrootste voordeel waardoor mensen geneigd zijn om voor zonnepanelen te kiezen, ligt vervat in het financiële aspect. Eerst en vooral kan je er aanzienlijk door besparen op je energiefactuur. Wist jij al dat je zonnepanelen na circa tien jaar volledig hebt terugverdiend en dat ze daarna dus gratis stroom opleveren?!

Geneigd zijn om voor zonnepanelen te kiezen, ligt vervat in het financiële aspect.

Eco-logisch

Wie een ecologisch huis wil, doet er goed aan om zonnepanelen op zijn dak te plaatsen. Ze dragen bij aan een beter milieu en zorgen voor minder vervuiling. Bovendien is de energie uit zonnepanelen veilig. In tegenstelling tot gas, olie of steenkool waarvan de CO-uitstoot schadelijk is voor het milieu en de aarde opwarmt, produceren zonnepanelen stroom via zonneboilers zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Wie dus groen denkt, denkt aan zonne-energie!

Het allergrootste voordeel waardoor mensenIn tegenstelling tot gas, olie of steenkool waarvan de CO-uitstoot schadelijk is voor het milieu en de aarde opwarmt, produceren zonnepanelen stroom via zonneboilers zonder uitstoot van schadelijke stoffen.

Take it easy…

Nog een groot voordeel? Zonnepanelen vereisen weinig onderhoud en zijn dus erg ‘gebruiksvriendelijk’. Omdat er geen bewegende delen aan zijn die voor een snelle slijtage zouden kunnen zorgen, zijn zonnepanelen eenvoudig te onderhouden. Als je drie tot vier keer per jaar de panelen reinigt, ben jij goed bezig! Regent het een lange periode niet? Dan neem je het best tussendoor eens extra die spons.

 Omdat er geen bewegende delen aan zijn die voor een snelle slijtage zouden kunnen zorgen, zijn zonnepanelen eenvoudig te onderhouden.

The sun always comes back!

Er wordt gezegd dat de wereld nog maar een reserve voor fossiele brandstoffen zoals olie heeft voor maximaal veertig jaar. Slik! Gelukkig is de zon een onuitputtelijke bron van energie. Okay, she goes away at night, but she always comes back! Extra troef: Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Doordat ze bedekt zijn met gehard glas, zijn ze zo sterk dat ze zelfs niet beschadigen door een hagelstorm.

 
Doordat ze bedekt zijn met gehard glas, zijn ze zo sterk dat ze zelfs niet beschadigen door een hagelstorm.

Time to sell your house?

Nog een groot voordeel: als je ooit je huis verkoopt en je hebt zonnepanelen op je dak liggen, dan kan jij je woning daardoor aan een meerprijs verkopen! Zonnepanelen krikken namelijk de waarde van je huis op. Studies hebben uitgewezen dat kopers bereid zijn om meer te betalen voor een huis met zonnepanelen. Ha! Waar wacht je nog op?

Omdat er geen bewegende delen aan zijn die voor eeEr wordt gezegd dat de wereld nog maar een reNog een groot voordeel: als je ooit je huis verkoopt en je hebt zonnepanelen op je dak liggen, dan kan jij je woning daardoor aan een meerprijs verkopen!
Ben jij overtuigd van de voordelen van zonnepanelen en wil jij er graag laten plaatsen? Schakel dan het advies in van professionele mensen. Bij KJM Construct zijn ze gespecialiseerd in de plaatsing van zonneboilers voor zonnepanelen. Allen daarheen!