zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen groen

30-07-2017

Feit: we hebben stroom nodig! Gelukkig zie je de laatste jaren meer en meer zonnepanelen in het straatbeeld verschijnen. Groene stroom is namelijk veel beter voor het milieu. En wat als je ook nog leuke dingen met deze panelen zou kunnen doen, zoals bijvoorbeeld een figuur erin ontwikkelen? Exactly.

 

Een leuk idee met zonnepanelen? Het bestaat al hoor, namelijk de Panda Power Plant in China! Dit energiepark is een project van Panda Green Energy en het VN-Ontwikkelingsprogramma. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben verschillende zonnepanelen zo geplaatst dat deze samen één gigantische panda vormen. Het doel is niet alleen om groene energie op te wekken, maar ook om jongeren zoveel mogelijk bij te leren over duurzame energie. En hoe kan je zoiets beter doen dan met een energiezuinige pandabeer met een hoog knuffelgehalte!

Ze hebben verschillende zonnepanelen zo geplaatst dat deze samen één gigantische panda vormen. Het doel is niet alleen om groene energie op te wekken, maar ook om jongeren zoveel mogelijk bij te leren over duurzame energie.
Foto: Panda Green

The making of

De bamboebeer bestaat uit Monokristallijne-siliconen-zonnepanelen voor de zwarte delen van de panda en een dunne film zonnecellen voor het witte gezicht en de buik. Energiezuinig én bereschattig. Could it get any better?

 

Bovendien zal deze Panda Power Plant ongeveer 3.2 miljard kilowattuur aan energie opleveren de komende 25 jaar. Een besparing van maar liefst één miljoen steenkool. Win-win!

De bamboebeer bestaat uit Monokristallijne-siliconen-zonnepanelen voor de zwarte delen van de panda en een dunne film zonnecellen voor het witte gezicht en de buik.
Foto: Panda Green

Toekomstmuziek

En jawel, de eerste panda is nog maar het begin! De ambitie ligt namelijk hoog bij Panda Green Energy. Zij willen de komende vijf jaren nog meer van deze parken aanleggen. En geef maar toe, panda’s die ons energie opleveren, zien wij graag verschijnen! ;-)